Tidløst og klassisk design fra Bath

Tidløst og klassisk design fra Bath

Det er med stor glede å ønske Ballinger Jewellery velkommen til Northern Glow, og til å introdusere dette fantastiske merket til alle våre kjære kunder i Norge.

Vi har snakket med gründeren Emily Wadsworth for å finne ut mer om hva som gjør dette merket så spesielt.

Kan du fortelle oss litt om deg selv?

Jeg heter Emily og har jobbet i moteindustrien i mange år – inkludert en femårig periode som seniorstrateg hos Vogue – så jeg har alltid vært lidenskapelig opptatt av denne bransjen. Jeg bor like utenfor Bath, Somerset, med forloveden min James og katten vår Truffle.

Hva inspirerte deg til å skape merket Ballinger?

Ballinger er min bestemors pikenavn, og merket er inspirert av vintageskatten hennes av en smykkekolleksjon. Jeg begynte å gjenskape noen av hennes mest spesielle smykker, men la dem til en moderne vri, og det var slik Ballinger ble født.Kan du fortelle oss litt om design- og produksjonsprosessen din?

Jeg designer alle Ballingersmykker selv i hjemmestudioet mitt like utenfor Bath. Jeg samarbeider deretter med en fantastisk far-og-sønn-duo basert i Istanbul, Tyrkia, som bringer verkene mine til live.Hvorfor er bærekraftig produksjon viktig for deg?

Alle Ballinger sine design er laget i et lite antall for å redusere avfall. Dette var veldig viktig for meg siden så mye av moteindustrien har stått for bruk og kast i mange år. Ballingersmykkene er også laget med resirkulerte materialer der det er mulig, for eksempel resirkulert sterling sølv som basismetall. Jeg har også jobbet hardt for å lage resirkulerbar emballasje, inkludert akvarellkunsten (malt av bestemoren min) som er trykt på frøpapir. Dette kommer med hver bestilling, og når det først er plantet under et tynt lag med jord, vil det vokse til mynte.

Hva er det beste med å drive en liten bedrift – og hva er noen av utfordringene?

Jeg elsker kreativiteten og friheten som følger med å drive min egen virksomhet. Jeg er så lidenskapelig opptatt av smykkene jeg lager og kundene jeg lager smykker for, så det gir meg energi og inspirerer meg. Det er fortsatt den største gleden av alle å se folk som har på seg designene mine! Den største utfordringen er at det alltid er flere ting å gjøre, så jeg synes det er vanskelig å rekke over alt.

Har du noen personlige favoritter i samlingen din?

Jeg er virkelig knyttet til hver del i samlingen, men for øyeblikket har jeg på meg Ballinger's Lava Hoops på repeat. Den uregelmessige formen gir en fin effekt til ethvert antrekk.

Til slutt, dine håp og drømmer for 2024?

Jeg vil gjerne fortsette å utvikle merket og få flere muligheter til å komme i kontakt med kunder. Jeg skal også lansere en brudekolleksjon i forkant av mitt eget bryllup i september.

Se hele den nydelige Ballinger-kolleksjonen her